Ingrediënten
8 eieren
400 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1½ dl warm water
5 dl brandewijn
Bereiding
Klop de eieren met basterdsuiker en vanillesuiker in een kom tot een schuimige massa. Schenk er langzaam 1½ deciliter warm water en 5 deciliter brandewijn bij. Roer alles goed door. Plaats de kom in een pan die voor een deel is gevuld met water dat tegen de kook aan wordt gehouden (au bain-marie). Blijf zolang met een houten lepel roeren tot een gebonden saus is verkregen.
Klop de massa daarna even flink op met een garde en neem onmiddellijk daarna de kom uit het heetwaterbad. Let er bij de bereiding overigens wel op dat de massa niet aan de kook komt want dan gaat zij schiften. Laat de advocaat onder regelmatig omroeren iets afkoelen. Schenk de advocaat daarna in zorgvuldig schoongemaakte flessen en sluit die luchtdicht af.
Bewaarvoorschrift
Koelkast
Opmerking
Gebruik deze advocaat eens over zelf gemaakt appelgebak, schenk het over vanille-ijs en vul er flensjes mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten