h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 12 oktober 2009

Wat wordt de lekkerste borrel?

De Beste Jenevers van het Jaar 2009 zijn weer verkozen! Dinsdag 13 oktober 2009 maakt het genevercollege de prijswinnaars weer bekend. Dit tijdens een proefavond waar ook verschillende distelateurs/fabrikanten aan deelnemen.
Plaats: Junushof- Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen aanvang: 20.00 uur einde exact 22.00 uur. Toegangs prijs slechts 5 euro, ter plaatse te voldoen.


Het Wageningsch Genevercollege 'Nimmer Zat' is een onafhankelijk gezelschap van jeneverliefhebbers, dat zich heeft toegelegd op het proeven en beoordelen van jenevers. Sinds zijn oprichting in oktober 1994, hebben de leden al vele verschillende borrels gedronken en geroken, waarbij geprobeerd werd de geuren en smaken thuis te brengen. Het college wil haar ervaringen via deze internetpagina delen met iedereen die geïnteresseerd is in dit typische product van de Lage Landen.


Florijn, zeer oude genever
Een lichtgele, behoorlijk viskeuze en zoete borrel, waarbij het zoet van suiker, karamel en zoethout lijkt te komen.
De smaak van jeneverbes kwam sterk naar voren, maar er werd ook koriander, selderij, citrusfruit, zoethout en misschien wat vanille geproefd. Verder was er duidelijk mout aanwezig.
Deze oude, die in een eenvoudige fles zit, biedt waar voor zijn geld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten