h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 14 maart 2016

COTES DE GASCOGNE Blanc Domaine DuffourDit domein in het zuidwesten van Frankrijk is gelegen in het plaatsje Lagraulet-du-Gers en vindt zijn oorsprong in 1955 wanneer de nog jonge landbouwarbeider Edilbert Duffour met zijn vrouw en drie kinderen zich hier vestigen. Op dat moment is het nog een klassiek landbouwbedrijf dat verschillende zaken verbouwt waarvan slechts een zeer klein deel druiven zijn om voornamelijk wijn voor eigen gebruik van te maken. 

Het is pas in 1973, wanneer zoon Michel het domein overneemt, dat de wijnbouw een belangrijke plaats zal beginnen innemen. Wel wordt het grootste deel van de gemaakte wijn, zoals meestal in deze streek, gedistilleerd tot Armagnac. Maar gepassioneerd als hij is, heeft Michel andere plannen met het wijndomein. Hij zet alles op alles om de kwaliteit van zijn wijnen zodanig te verbeteren dat hij ze zelf kan gaan commercialiseren. En met succes want vanaf het begin van de jaren tachtig, geholpen door een stijgende vraag uit Noord-Europa voor wijnen uit deze streek, begint de verkoop goed te lopen en kan hij verder blijven investeren om nog te verbeteren.

 Vanaf 2004 is de volgende generatie, Nicolas, mee op de kar gesprongen en vandaag mogen we zeggen dat dit domein een vlekkeloze reputatie heeft! Deze witte Gascogne is gemaakt op basis van 80% Colombard en 20% Gros-Manseng. Zijn licht citroengele kleur met groene glans en zijn uit het glas springend explosief parfum van appel en limoen, bereiden u voor op zijn sappige, levendige, frisse smaak met indrukken van limoen en pompelmoes! Drink hem best in zijn eerste of tweede jaar als aperitief of bij allerlei zomerse koude schotels, voorgerechten en vissoorten. Lekker fris schenken op zo'n graad of 8 à 9., heel mooi!

Michel Duffour standing by his chaiMichel Duffour in 2004

Geen opmerkingen:

Een reactie posten