h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 1 februari 2010

Frangelico


Frangelico hazelnootlikeur wordt met bronwater gedistilleerd van ingrediënten uit de streek Piemonte:
hazelnoten, bessen, amandelen, sinaasappelbloesem en kaneel.
Nadat de hazelnoten zijn verzameld en ontdaan van de bolsters worden ze eerst gebrand en daarna grof gemalen.
Dit wordt vervolgens geweekt in een oplossing van alcohol en door de natuur gezuiverd bronwater.
Een deel van deze massa wordt gedistilleerd om de basis voor de hazelnootdrank te verkrijgen.
Daaraan worden andere natuurlijke extracten toegevoegd:
gebrande cacaobonen, gebrande koffiebonen, vanillebessen, rabarberwortel en bloesem van de zoete sinaasappelboom.
Het concentraat wordt gerijpt in grote eikenhouten vaten.
Daarna wordt het aangelengd met wijngestookte pure alcohol, suiker en natuurlijk bronwater om de gewenste sterkte te verkrijgen.
Dit mengsel wordt vervolgens nog vier maanden opgelegd in roestvrijstalen vaten om de melange te verenigen en te verzachten.
Dat geeft Frangelico zijn unieke delicate smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten