h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 11 april 2011

Texels Skimme

Het ABT bier van de maand januari was het bier Skimme van de Texelse Bierbrouwerij. Dit bier is vanaf deze week te koop bij de Mitra.
Texels Skimme is een vol en aromatisch donker tarwebier. Dit ambachtelijk gebrouwen bovengistend speciaalbier heeft 6,4% alcohol en komt het best tot zijn recht als het wordt geschonken op een temperatuur van 6 °C . De brouwmeester heeft zich laten inspireren door het Duitse biertype “Weizenbock”. De Texelse granen, zoals gerst en tarwe zorgen voor een volle smaak. Geroosterd gerstemout geeft de warme kleur en het zacht moutig karakter. En door gebruik te maken van een speciale giststam heeft dit tarwebier een verassend frisse afdronk. Mede door de nagisting op het fust ontstaat in dit bier een lichte waas. Ziet u de Skimme zweven in het glas?

Hieronder volgt een recept van Han Hidalgo, een recept voor kalkoenfilet met broccoli en de Texels Skimme. Een ‘licht’ bier bij een licht gerecht. 
Ingrediënten voor vier personen:
400 gram kalkoenfilet
200 gram broccoliroosjes
1,5 dl Texels Skimme
2 eetlepels hoisinsaus
1 teentje knoflook, uit de knijper
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
1 mespuntje cayennepeper, optie
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
De broccoliroosjes afspoelen, in een vergiet laten uitlekken, beetgaar koken en laten afkoelen. Kalkoenfilet in gelijkmatige blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een mengkom het bier met de hoisinsaus (pikante saus gemaakt van sojabonen en diverse kruiden; verkrijgbaar bij grote supermarkten en Chinese toko’s) en het uitgeknepen teentje knoflook mengen.
De blokjes kalkoenfilet toevoegen en 2 uur in dit mengsel marineren. Na het marineren met keukenpapier deppen. Olie in een wok verhitten en de blokjes kalkoenfilet kort roerbakken. Het restant van de marinade erdoor roeren en nog kort verwarmen. Naar smaak nog wat bier toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout of een mespuntje cayennepeper. De blokjes kalkoenfilet met de afgekoelde broccoliroosjes aan spiesjes rijgen. Een goed gekoeld glas Texels Skimme erbij drinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten