h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

zondag 10 april 2011

Advocaat zelf maken!

Nog maar een paar weken en het is Pasen, de tijd van het jaar voor advocaat. Wisten jullie dat de oorsprong van dit gele drankje in Mexico ligt en wel bij de guacomole, lees hier meer!

Ingrediënten
8 eieren
400 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1½ dl warm water
5 dl brandewijn

Bereiding
Klop de eieren met basterdsuiker en vanillesuiker in een kom tot een schuimige massa. Schenk er langzaam 1½ deciliter warm water en 5 deciliter brandewijn bij. Roer alles goed door. Plaats de kom in een pan die voor een deel is gevuld met water dat tegen de kook aan wordt gehouden (au bain-marie). Blijf zolang met een houten lepel roeren tot een gebonden saus is verkregen.
Klop de massa daarna even flink op met een garde en neem onmiddellijk daarna de kom uit het heetwaterbad. Let er bij de bereiding overigens wel op dat de massa niet aan de kook komt want dan gaat zij schiften. Laat de advocaat onder regelmatig omroeren iets afkoelen. Schenk de advocaat daarna in zorgvuldig schoongemaakte flessen en sluit die luchtdicht af.

Bewaarvoorschrift
Koelkast

Opmerking
Gebruik deze advocaat eens over zelf gemaakt appelgebak, schenk het over vanille-ijs en vul er flensjes mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen