h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

woensdag 10 juni 2009

De smaak van Echt

Ontdek de Smaak van Echt: vier unieke bieren van de enige authentieke Nederlandse familiebrouwerijen. Speciaal voor dit geschenkkratje ontwikkelden de brouwers ieder een nieuw en uniek recept. Proef de passie voor bier, die van generatie op generatie is overgedragen met respect voor mens en omgeving. Geniet!
De bieren

Alfa brouwerij koos met Alfa Echt 2009 voor een straf bier met de kleur van een zonnige zomerdag. Het bier is fluweel zacht met een verraderlijke doordrinkbaarheid. Verraderlijk omdat je dit bier niet licht kunt noemen met 8% alcohol. Voor het bier koos Alfa een nieuwe gistsoort waardoor een bloemig, bijna fruitig bier is ontstaan met de zachtheid die kenmerkend is voor alle Alfa-bieren

De Budelse Brouwerij koos voor een nog steviger bier. Met 8,5% alcohol is Budels Echt 2009 het sterkste uit het kwartet nieuwe bieren. Het bier is donkerblond van kleur en gemaakt van ecologische gerst. Een typisch degustatiebier, zoals onze zuiderburen zo mooi weten te zeggen. Een bier om op het eind van de avond van te genieten.

Gulpener heeft het meest toegankelijke bier gemaakt. De brouwerij liet zich inspireren door het Märzenbier dat in Beieren veel gedronken wordt. Van oorsprong is dit het bier dat in het voorjaar gebrouwen wordt om de dorst in de zomer te lessen. Gulpener Echt 2009 is een amberkleurig bier geworden met een aangename kruidigheid en een aantrekkelijk bittertje. Met 6,5% is het een prima bier om een avond door te drinken.

De top van kruidigheid vind je terug in Lindeboom Echt 2009. Net als de Märzen is het bier van Lindeboom amberkleurig, maar net iets zwaarder. De brouwmeester heeft niet alleen gebruik gemaakt van vier verschillende soorten hop, maar ook van een speciale kruidenmelange om zijn bier op smaak te krijgen. Alleen welke, dat is het geheim van de meester.

Er zitten drie flesjes van ieder bier in de Smaak van Echt. En dat is wel zo prettig, want zo kun je met een paar vrienden alle bieren proeven. Alleen moet je dan wel voor wat extra glazen zorgen, want in het kratje van de Smaak van Echt is maar één bierglas meegeleverd. Er zijn wel weer vier ‘Smaak van Echt’ viltjes ingepakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten