h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

dinsdag 8 november 2011

Ardbeg Alligator

Ardbeg heeft zijn jaarlijkse Limited Edition gelanceerd en ook dit jaar is het een bijzondere editie. Waar vorig jaar de pakkende naam Rollercoaster werd gebruikt, zo genoemd door de fluctuerende beurskoersen die de Whisky’s hebben meegemaakt tussen 1997 en 2006, heeft de Ardbeg 2011 Limited Edition de naam Alligator meegekregen. Maar waarom Alligator?


Alligator Charring beschrijft de wijze waarop de eikenhouten vaten van binnen gebrand worden voordat ze gevuld worden met spirit. Het gebrande hout ziet er uit als de geschubde huid van een alligator, vandaar de naam Ardbeg Alligator.

De extreem felle verkoling van het vat geeft de Ardbeg Alligator een unieke kruidige ‘bite’ die u zal verrassen! Deze wilde, ongetemde release is gerijpt in nieuwe, zwaar verkoolde vaten van lucht-doorgewinterde Amerikaanse witte eik, waardoor tonen van rokerigheid, kruiden en barbecue smaken worden meegegeven aan deze whisky.
Ardbeg Alligator is het resultaat van een experiment dat begon in 1999. Het bevat whisky’s van verschillende leeftijden en verschillende stijlen, maar altijd minstens tien jaar oud.

Deze Whisky is trouwens een non-chill-filtered Whisky, wat inhoud dat deze niet een bevriezing heeft ondergaan waarbij de vlokken die dan ontstaan eruit gefilterd worden.

HELAAS UITVERKOCHT!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten