h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 11 juli 2011

Zomerse wijnen.

 Hier volgen vijf ideeën om deze zomer op een leuke manier nieuwe wijnen te leren kennen. 
  1. Let eens op de temperatuur: Serveer de rode wijnen een beetje koeler (ongeveer 16 °C) en de witte wijn niet te koud (ongeveer 8 °C). Het zal de rode wijnen iets verfrissen en de witte een beetje meer smaak en karakter.
  2. Ga niet voor rosé: Ja, het is trendy en je wordt verondersteld om te zeggen "rosé is tegenwoordig zo goed", maar in werkelijkheid zijn veel rosé’s vrij saai, en heeft heel wat restsuiker om een zwakke wijn aangenamer temaken. We adviseren u liever een rode of een witte wijn te nemen, of waarom niet van elk één? Een rosé is nog steeds heel vaak de keuze die iedereen zou moeten plezieren. Heel vaak is dat niet het geval.
  3. Neem geen bag-in-box (wijndoos met zak): Dit is misschien wel met name van belang voor de Scandinavische markt (in Zweden wordt bijna 60% van alle wijn verkocht in BiB!). Koop drie of vier verschillende flessen wijn, in plaats van de BiB. Dat geeft meer plezier en variatie en de wijn zal veel beter zijn.
  4. Dare to be different: Probeer een aantal verschillende of onverwachte combinaties van wijn met eten. Waarom niet een Beaujolais bij een gegrilde vis? Of een witte wijn bij kaas? (Heerlijk!) Of een Nieuwe Wereld chardonnay bij barbecue. Dat hoeft allemaal niet slecht te zijn, want het kan een uitstekende begeleiding zijn!
  5. Wijs een "land van de week" aan: Drink een volle week alleen wijnen uit dat land, laten we zeggen een week Portugal, Griekenland en dan Frankrijk. Ga zo maar door. Kies eens landen waar je niet zo bekend mee bent - dus niet uw gebruikelijke Napa Cabernet of Chianti. Het kost wat planning, maar met een beetje medewerking van een aantal wijnhandelaren is het niet te moeilijk om dit eens te doen.
Bron: http://www.wijnwijs.eu/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten