h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 6 juni 2011

Nieuwe bieren

Brand Weizen is een echt Hefeweissbier, ongefilterd van hoge gisting die nog nagist op fles. Het bier heeft de karakteristieke hopbitterheid van Brand bier door het gebruik van haar Saazerhop. Daarnaast zorgt de door onze brouwers zorgvuldig geselecteerde blend van tarwemout, broeimout en pale ale mout, voor de karakteristieke smaak van dit weissenbier. Het eerste echt Limburgse weizenbier!
Limburgs Land Ur-Weizen is een Klimaatneutraal Biologisch weizenbier dat wordt gebrouwen met uitsluitend biologische tarwe, gerst en hop. Op de bodem van de flesjes van Limburgs Land Ur-Weizen ligt een gistbezinksel dat door licht te draaien meegegeven kan worden tijdens het inschenken. Limburgs Land Ur-Weizen heeft een alcoholpercentage van 5,3% Vol.
 
 
De Keizer Karel Robijn Rood is een bier van hoge gisting met een uitgesproken volle smaak met aroma's in de fruitige en zoetige hoek. Ook de afdronk is zoet en hoppig tegelijk. Deze variant heeft een alcoholpercentage van 8,5% en valt onder de categorie speciaalbieren. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit bier een robijn rode kleur. De serveertemperatuur van deze Robijn Rood ligt tussen de 8 à 10 graden Celsius.
 
De 2e variant is de Keizer Karel Goud Blond. Dit is een bier dat ook wat zoetig smaakt, maar daarnaast aroma bevat die meer kruidig is. De afdronk is bitter, maar zeer acceptabel.
Deze Goud Blonde speciaalbier heeft net als de Robijn Rode broertje een alcoholpercentage van 8,5%. Alleen is de Goud Blonde serveertemperatuur iets lager en komt dit bier het best tot zijn recht op 7 graden Celsius. Ook bij dit bier geldt dat de kleur van het bier verwerkt is in de naam.

Blond, Bruin, Tripel of Christmas, de abdijbieren van Tongerlo zijn allen bieren van hoge gisting. Na het klassieke gistingsproces ondergaat het bier nog een wekenlange hergisting en rijping in de fles. Dit proces verleent het bier een fijner aroma en een uitgesproken smaak. De overblijvende gist, die volgens ieders smaak al dan niet mee ingeschonken mag worden, geeft het bier nog een vollere smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten