h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 9 mei 2011

Jopen Trinitas Tripel

Op 11 november 2009 bestond het Jopenbier 15 jaar. Om dat te vieren is voor de derde keer een lustrumbier gebrouwen: Jubeljoop III.
Brouwmeester Chris Wisse heeft er voor gekozen om een stevige Tripel te brouwen met 9% alcohol. Als basis voor de Tripel staat het historische Hoppenbier (recept 1501), hieraan ontleent de Tripel zijn storting van gerstemout, tarwemout en haver. Door de tarwemout en de haver zal het bier een complex kruidig karakter krijgen. Dit wordt aangevuld met een klein beetje korianderzaad en een giststam die veel fruitige aroma’s creëert.
Vanwege het grote succes van deze Tripel is besloten om het bier vast in ons assortiment op te nemen en het een nieuwe naam te geven: Jopen Trinitas.
De benaming Jopen Trinitas komt van de heilige drie eenheid; de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. In Duitsland hanteert men met het Reinheidsgebod: water, mout en hop als drie “heilige” ingrediënten. Jopen houdt vast aan het Haarlems Brouwerskeur met hun eigen drie eenheid: gerst, haver en tarwe.
Bron: http://www.jopen.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten