h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

dinsdag 29 maart 2011

Classic Malts

Ga met ons mee op een rondreis door Schotland, naar de single malt whisky's uit de Classic Malts Selection met hun unieke verscheidenheid in herkomst, smaak en erfgoed.

We beginnen in de Lowlands, een paar kilometer van Edinburgh, waar de Glenkinchie distilleerderij zijn lichte en bloemige single malt produceert. Van daaruit gaat het naar Dalwhinnie in de Highlands, met zijn typische smaken van heide en honing.

Dan gaan we naar de Speyside, en Cragganmore - een complexe, fruitige single malt - en vervolgens zetten we koers naar het uiterste westen, naar het eiland Skye. Daar vinden we Talisker, de enige Schotse single malt whisky van dit ruwe, winderige eiland.

Dan zakken we de westkust van Schotland af en stoppen in Oban, gesticht in 1794 en daarmee de oudste uit onze collectie, en we eindigen ten slotte op het betoverende eiland Islay. Daar komt de volle, turfachtige Lagavulin vandaan.

En dit is maar een selectie. Onderweg laten we u ook kennismaken met de single malt whisky's van Cardhu, Knockando, Clynelish, Royal Lochnagar, Glen Elgin, Caol Ila en, uiteraard, Dufftown, thuisbasis van The Singleton.
info: http://www.malts.com/index.php/nl_nl/Whisky-kiezen/De-Classic-Malts-collectie
Van 28 maart t/m 10 april met 5 euro korting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten