h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 1 november 2010

De Leckere en Mongozo scoren goed

Tijdens de officiële pilsproef onder leiding van keurmeester Derek Walsh bleek dat Fairtrade en Biologische biermerken het in smaak beter doen dan biermerken als Heineken en Bavaria. Mongozo Premium Pilsener en het biologische bier van De Leckere eindigde boven de gevestigde merken. Een verrassende uitslag dat bekend werd gemaakt op de eerste landelijke Fairtrade borrel.
Het bier werd beoordeeld op smaak en of het technisch voldeed aan de omschrijving pils. In de categorie lekkerste smaak eindigde het glutenvrije Schnitzer Bräu op een vijfde plek, Bavaria op vier, Heineken op drie, Mongozo Premium Pilsener op twee en het Biologische De Leckere Organic pilsener behaalde de eerste plek. Een mooie prestatie voor beide merken! Het is een complete serieuze en onafhankelijke proef geweest! Derek Walsh: “Een uitslag die toch zeer zeker verrassend is. Mongozo Premium Pilsener en het bier van De Leckere doen compleet mee met het bier van de grote brouwers! Sterker nog op smaak zijn ze zelfs beter, zo bleek uit de blinde bierproef.”

Het is knap van Brouwerij De Leckere maar zeker ook van Mongozo die toch een pils heeft dat naast biologisch ook fairtrade en glutenvrij is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten