h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 18 oktober 2010

Zweedse Glögg

Voor alle Zweden en andere personen die zich niet welkom voelen.

•1 kaneelstokje
•1 eetlepel kruidnagels
•1 eetlepel gedroogde biologische sinaasappleschil (maar je kunt ook de kruidnagels in een hele biologische sinaasappel prikken en deze dan in z'n geheel in de pan wijn doen)
•1 eetlepel grofgehakte kardemonpeulen
•2 flessen rode wijn
•10 eetlepels suiker
•optioneel 6dl aquavit of wodka
•200gr rozijnen (optioneel)
•200gr blanke amandelen, grofgehakt (optioneel)

Doe een halve liter water in een pan, voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, de sliertjes sinaasappelschil en de kardamon toe en breng dit op een halfhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat dit 15 minuten zachtjes trekken. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel hierna nog 15 minuten trekken. Zeef het mengsel vervolgens; de specerijen hebt je niet meer nodig.

Schenk het gezeefde specerijenaftreksel in een (outdoor)pan, voeg de wijn en de suiker toe, breng het tegen de kook aan (niet laten koken!) en laat het daarna op een zachter vuurtje trekken.

Optioneel: Voeg na een minuut of 10 de aquavit of wodka en de rozijnen en amandelen toe en laat de wijn nog even trekken. Voeg eventueel naar smaak extra suiker toe. Serveer de gekruide wijn in glazen met lepeltjes voor de amandelen en rozijnen.

1 opmerking: