h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

dinsdag 1 december 2009

WinterbierenWinterVrund een vorstelijk Limburgs speciaalbier van hoge gisting (8,5% alc.), dat tegen het einde van het jaar speciaal door onze brouwermeester wordt bereid en dat, liefst gedronken met vrienden (‘vrung’ in het Limburgs), van binnen een winters warmtegevoel geeft.
WinterVrund kent krachtige smaakaccenten die perfect aansluiten op het smaakpatroon voor de koude maanden van het jaar. WinterVrund wordt net zoals al de Gulpener bieren niet gepasteuriseerd en is eveneens voorzien van het milieukeurmerk.

Brand Sylvester is een robijnkleurig zwaar bier van hoge gisting, met nagisting op fles. Een melange van speciale mouten, in combinatie met een fijne bovengist, geeft dit bijzondere bier een kenmerkend fruit-aroma. Het wordt gebrouwen ter ere van Sint Sylvester. Zijn feestdag valt samen met oudjaar. Oudejaarsavond wordt daarom ook wel Sylvesteravond genoemd.

Texels Winterbier is een seizoensbier van hoge gisting en wordt ambachtelijk gebrouwen volgens eeuwenoude tradities. De brouwmeester gebruikt uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals diverse soorten gerst en tarwemout en geroosterde gerstemout van Texel, citrusschillen, gist en door de duinen gezuiverd water. Er worden geen kruiden aan dit bier toegevoegd.

Texels Winterbier is een koperkleurig ongefilterd bier dat nagist op de fles. Het kleine beetje gist onder in de fles, maakt het bier extra romig van smaak en bevat veel vitamine B. De citrusvruchten geven het bier een fruitig karakter. Texels Winterbier heeft een alcoholpercentage van 7,5%.

Texels Winterbier is een robuust speciaal bier dat het best tot zijn recht komt in de intieme sfeer van een knappend haardvuur. Het best serveert u dit bier op een temperatuur van 8 – 10 ‘C in ons sierlijke kelkglas.

Texels Winterbier is verkrijgbaar vanaf begin december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten