h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

maandag 30 november 2009

Brandy de Jerez


In Brandy de Jerez onderscheiden we drie categorieën

SOLERA

Minimumg 6 maanden gerijpt, wel zijn deze solera’s in de praktijk gemiddeld één jaar oud. Ze zijn samengesteld met in verhouding meer neutrale distillaten en minder “holandas”, dat is de meer aromatische brandewijn uit de tweede stap van het distillatieproces dat uit drie stappen bestaat. De eerste stap bevat nog wat onzuiverheden en de derde stap is bijna pure alcohol.

SOLERA RESERVA

Deze Brandy de Jerez bevat meer verouderde “holandas” en minder neutrale distillaten. Minimum moet deze 1 jaar op vat gerijpt zijn, maar gemiddeld is dit type brandy ongeveer 3 jaar oud.

SOLERA GRAN RESERVA

Hier is de minimum vereiste “leeftijd” drie jaar, hoewel het in de praktijk vaak wel 10 jaar is. Hier treffen we brandy’s aan die voor 100% uit verouderde holandas bestaan. Men laat deze eerst zo wat rusten in de distillatievaten totdat de alcoholgraad op natuurlijke wijze wat gezakt is en daarna verouderen ze rustig met het criadera en solera systeem.Dit is een werkwijze waarbij gebruikte vaten van Sherrywijnen zoals Fino, Amontillado, Oloroso of Predro Ximénez dienen om de brandewijnen te laten rijpen. Ze krijgen op die manier bijzondere armoma’s en een fluweelzachte smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten