h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

woensdag 30 september 2009

Recept Cassisbessenlikeur


Cassisbessen (zwarte bessen) met wat water 10 minuten tegen de kook aanlaten.
Vervolgens de bessen in een schone emmer/bak overgieten en afdekken met een doek en 3 à 4 dagen op een broeiige plek laten staan. Schimmel eraf halen (dat hoort erbij, is niet erg!) en 1 dag in een theedoek uit laten lekken. Daarna suikersiroop en jenever of brandewijn toevoegen (niet meer verwarmen) in de volgende verhouding:
- 1 liter bessensap
- ½ liter suikersiroop (1 deel water, 1 deel suiker, evt. beetje verwarmen om op te lossen)
- 1 liter jenever of brandewijn of wodka

Flessen goed uitkoken en vullen met de bessenlikeur. En dan 6 maanden geduld (gewoon laten staan op kamertemperatuur), maar die wordt zeker beloond als je de bessenlikeur proeft!

Eventueel kun je ook wat extra smaken toevoegen zoals:
- Kaneel en steranijs
- Sinaasappel schillen
- Bitterkoekjes likeur

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen