h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

woensdag 27 oktober 2010

Duvel Tripel Hop (per 29-12-2010 uitverkocht)Brouwerij Moortgat heeft er een nieuwe Duvel bij. En dat dankzij een weddenschap. Al zal de Duvel Tripel Hop slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn.

De Lambikstoempers uit Halle sloten in maart dit jaar een straffe weddenschap af met de Duvelbrouwers. Duvel Tripel Hop - dat in 2007 eenmalig werd uitgebracht - moest opnieuw gebrouwen worden als de Lambikstoempers minstens 10.000 vrienden bijeen kregen op hun Facebookpagina Wij willen Duvel Tripel Hop.
Ze kregen uiteindelijk op een maand 17.000 leden bijeen. En belofte maakt schuld: de brouwerij in Breendonk heeft het exclusieve bier opnieuw gebrouwen. 'We hebben het originele recept volledig gerespecteerd, de eerste tussentijdse proeverij beloofde al veel goeds', zegt brouwmeester Hedwig Neven. 
‘We zijn de Lambikstoempers eigenlijk dankbaar dat ze ons ertoe hebben aangezet opnieuw een minder toegankelijk bier te brouwen', zegt Michel Moortgat.
‘Deze keer ga ik er voldoende flessen van inslaan', zegt Lambikstoemper Johan ‘Wanne' Madalijns. Drie jaar kwamen er 22.000 flessen op de markt die meteen uitverkocht waren. Nu is dat met 65.000. flessen het drievoud.
Het originele recept van drie jaar geleden werd volledig gerespecteerd. Voor diegenen die het niet weten; voor het brouwen van de Duvel Tripel Hop zijn drie hopsoorten gebruikt. Dit zijn Saaz-Saaz, Styrian Golding en Amarilo. Daarnaast is bij het brouwproces gebruik gemaakt van de dry-hopping methode. Hierbij wordt in een later stadium van het brouwproces verse hopbellen toegevoegd. Deze combinatie verhoogt de hopbitterheid en zorgt voor een geheel eigen karakter van het bier. Daarnaast heeft het bier een hoger alcoholpercentage van 9,5%.

Vanaf donderdag 28 oktober te koop bij de Mitra in Hoorn.
Niet meer dan 3 flessen per persoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten