h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

dinsdag 1 november 2011

De Scheldebrouwerij

Eén van de weinige brouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Al sinds de oprichting van de brouwerij staat de kwaliteit van het bier op de eerste plaats. Door strenge eisen te stellen aan de grondstoffen, het zeer nauwkeurige brouwproces en het vakmanschap van de brouwers is zij in staat deze unieke producten te maken.

Deze producten verdienen dan ook echt de unieke namen. De namen van de bieren zijn veelal verbonden met oude volksverhalen zoals over "De Lamme Goedzak" of over "De Dulle Griet". De brouwerij en haar bieren zijn een echt monument voor bierdrinkers.
 
De Mitra in Hoorn heeft in het assortiment:
 
'n Toeback is een bovengistende Kempense Quattro, van maar liefst 9,5% vol. alc. Na het drinken van een toeback quattro gaat een van de Wildemannen met de Sint-Katharinakerk uit Hoogstraten op wandel. Een toren van 105 meter en enkele 100 tonnen zwaar torsen. Een wonderdrank, die’n toeback! Te verkrijgen in fles van 33 cl en in vaten van 20 ltr.

Oesterstout is een bier met een vleugje zeesmaak van oesters. Het is met 8,5% vol. alcohol een stevige, zachte stout met beperkte bitterheid en donker als de nacht. Tijdens het brouwproces wordt de wort van dit bier over oesterschelpen gepompt. Het wordt door de kenners als een van de betere bieren omschreven. Te verkrijgen in fles van 33 cl en in vaten van 20 ltr.

Wildebok is een bruin rode herfstbok met 6,5% vol. alcohol en een ronde caramelmoutige smaak om ook buiten het bokbierseizoen nog eens lekker van te genieten. Te verkrijgen in fles van 33 cl, 75 cl en in vaten van 20 ltr.

BRON: http://www.scheldebrouwerij.nl/home.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten