h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

dinsdag 20 september 2011

Straffe Hendrik Quadrupel

Brouwerij De Halve Maan lanceert haar nieuwste bier: Straffe Hendrik Quadrupel. Voor zover we weten de eerste Belgische quadrupel, en hij doet zijn naam alle eer aan.
De naam verwijst naar een straffere versie van een tripel Een waar huzarenstukje is het. Op vijf jaar tijd heeft Xavier Vanneste (30), de zesde generatie van het bekende Brugse brouwersgeslacht Maes-Vanneste, de Brugse Zot uitgebouwd tot een klein biermonument.
Toen de jonge economist en brouwingenieur het familiebedrijf kwam versterken, liet hij meteen een frisse wind waaien. De brouwerij was wat weggedeemsterd en plots haalde zijn Brugse Zot, een blond en goed gehopt speciaalbier, prijs na prijs op internationale biercompetities. Afgelopen jaar was er zilver op de World Beer Cup, en zowel de blonde als bruine versie van Brugse Zot haalden goud op de European Beer Star Awards.

Toen Michel Moortgat  twee jaar geleden Liefmans overnam, kwam het merk Straffe Hendrik vrij. En Xavier Vanneste aarzelde geen moment om het aloude Brugse merk opnieuw in huis te halen. Destijds was zijn brouwerij De Halve Maan er groot mee geworden, maar door de jaren heen was de Straffe Hendrik verworden tot een 'Slappe', met slechts vijf graden alcohol. Hoogste tijd voor een flinke alcoholboost tot negen graden, want je straffe naam moet je verdienen.
Die Straffe Hendrik konden we voor deze rubriek al eens proeven, maar Quadrupel, de zwaardere versie, is ander bier. De naam wijst op een straffere versie van een tripel.
BRON: http://www.demorgen.be/dm/nl/3744/Al-Dente/article/detail/1212020/2011/01/26/Bier-Straffe-Hendrik-Quadrupel.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten