h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

donderdag 30 juni 2011

Peerd Tripel, gebrouwen bij Maallust


Afgelopen week is er een uniek nieuw bier op de Nederlandse markt gekomen! Jan Tijs Sijbring verdiende met zijn heerlijke Peerd Tripel een plek in de schappen van alle landelijke filialen van de Mitra. Hij wist acht andere amateurbrouwers te verslaan op het Bierfestival Groningen, waar 16 april jongstleden de wedstrijd voor de beste Groningse Tripel plaatsvond.

De organisatie stelde enkele voorwaarden aan de ingrediënten die tijdens het brouwproces toegevoegd dienden te worden. Zo moest er minimaal gebruik gemaakt worden van één streekproduct; dit in het kader van de Hoofdstad van de Smaak. Groningen draagt in 2011 met trots deze toegewezen titel en vanuit het thema "Eenvoud is Goud" worden er gedurende het hele jaar smaakvolle evenementen georganiseerd.

Het frisse tripelbier van Sijbring is onder andere gebrouwen met sukade, gember, koriander en sinaasappelschillen. Door deze smakelijke toevoegingen heeft de brouwer een heerlijk doordrinkbaar bier weten te creëren, dat verrassend fruitig en toegankelijk is voor een tripel met een alcoholpercentage van 9%.

Het etiket is, naast het logo van de Hoofdstad van de Smaak, voorzien van onder andere drie paardenhoofden. Dit ontwerp is op het Bierfestival Groningen tot winnaar van de designwedstrijd verkozen.

Gonda Onnes wist met haar visuele inzicht en strakke ontwerp de jury te overtuigen, waardoor het bier nu haar merknaam en ontwerp draagt.
Bron: http://www.smaakstad.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten