h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

woensdag 27 oktober 2010

Fairtrade, biologisch en/of glutenvrij bier

Met de introductie van het Mongozo Premium Pils is het tijd voor een kleine presentatie van het biologische bier landschap in Nederland. Het zal niet compleet zijn.

Wereldwijd heeft nog geen enkele brouwer een pils gebrouwen dat Max Havelaar Fairtrade, Biologisch en Glutenvrij gecertificeerd is. Mongozo Premium Pilsener is bovendien ook het eerste Fairtrade pils ter wereld. Een technisch, innovatief hoogstandje in het brouwproces heeft deze drie unieke elementen samengebracht in één pils. Het bier is licht bitter en hoppig van smaak, een fris doordrinkbier met een alcoholgehalte van 5%. Door de stijgende vraag naar Fairtrade, Biologisch en Glutenvrije producten ontstond bij Mongozo het idee om dit samen te brengen in één product.

PUUR van La Trappe is een ongefilterd, bovengistend, biologisch kwaliteitsbier. Dit lichte Trappistenbier is doordrinkbaar en fris-hoppig. Bij het brouwen zijn uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten gebruikt. Het is daarom dat Vader Abt heeft besloten tot de naam ‘PUUR’. De biologisch geteelde hop wordt rechtstreeks bij de boer ingekocht. PUUR van La Trappe is Skal-gecertificeerd en wordt geproduceerd met groene energie.


Budels Biologisch Assortiment:
Het assortiment biologische bieren van de Budelse Brouwerij wordt 100% gebrouwen uit biologisch verbouwde grondstoffen en met gebruikmaking van groene stroom, verkregen uit duurzame energiebronnen. Puur natuur en verrassend smaakvol.
Het biologisch assortiment bestaat uit de volgende bierspecialiteiten:
  1. Budels Pilsener
  2. Bio Budels Malt
  3. Witte Parel
  4. Budels Zware Dobber
  5. Budels Honing
De Gulpener Bierbrouwerij vertelt, dat de wijze waarop zij produceren zo milieuvriendelijk mogelijk moet zijn en dat de grondstoffen, die de Brouwerij verwerkt niet alleen van Limburgse bodem moeten komen, maar ook milieuvriendelijk geteeld moeten worden. Zij produceren hun bieren voor de bewuste, kritische consument die lekkere, hoogwaardige bieren wil drinken, en er ook verzekerd van wil zijn, dat er geen voor de gezondheid schadelijke stoffen in zitten en dat de grondstoffen met een zo laag mogelijke milieubelasting zijn geteeld, geoogst en verwerkt.

De Leckere introduceert haar premium pilsener in een nieuwe groene fles van 33 cl.
De Leckere is van huis uit speciaalbierbrouwer en dat proef je!
Dit heldere, Hoppy Style pilsener met 5 % alc. heeft zowel een volle moutsmaak als fris bittere hoptonen.
Lekker doordrinkbaar, dorstlessend en 100% biologisch.
Sinds 2007 is de Utrechtse Speciaalbierbrouwerij De Leckere een onderdeel van Odenwald Organic, Home of True Taste. Met veel aandacht voor smaak en kwaliteit wordt er hard gewerkt om de positie van de brouwerij verder te versterken. Zodat iedereen trots kan zijn op de bieren van de eerste biologische speciaalbierbrouwerij van Nederland!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten