h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

dinsdag 9 februari 2010

JubelJoop III


Op 1 december 2009 heeft Jopenbier haar derde lustrumbier gelanceert: de JubelJoop III. Op 11 november 1994 zag het eerste Jopenbier het levenslicht en 15 jaar later wordt dit jubileum gevierd met een bier dat gedurende het 15de levensjaar beschikbaar zal zijn. Er werd destijds gekozen voor Sint Maartensdag omdat hij de beschermheilige was van het Haarlemse brouwersgilde.
Om te bepalen wat voor een bier gebrouwen moest worden als lustrumbier heeft Jopen de nieuwe media gebruikt. Via een poll op internet werden bierdrinkers gevraagd om aan te geven wat hun voorkeur was. Er kwamen veel reacties binnen en uiteindelijk was het een spannende nek aan nek race tussen IPA en Tripel, die uiteindelijk gewonnen werd door de Tripel stemmers. Jubeljoop III is een Tripel, maar wel een speciale. Het bier is gebrouwen uit drie granen: gerst, haver en tarwe. Hiermee slaat Jopen een brug naar het verleden van Haarlem als brouwstad.
In het verleden waren de Haarlemse brouwers verplicht te brouwen volgens stedelijke recepten, zogenaamde brouwerskeuren. In deze keuren werd verplicht gesteld dat de brouwers brouwden met gerst, haver en tarwe. De Jubeljoop III Tripel bevat 9% alcohol en heeft een volle smaak.
De Jopenbrouwers zullen tijdens hun 15de levensjaar de Vestekerk (of Jacobskerk) in het Raaks gebied gaan ombouwen tot brouwerij, cafe en restaurant. Tekenaar Eric (www.ericjcoolen.nl) Coolen heeft om die reden de kerk verwerkt in het etiket van de Jubeljoop III.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten