h

h
Niet alle produkten zijn in alle Mitra slijterijen te koop en voor sommige artikelen geldt op = op

woensdag 30 december 2009

Nieuwe bieren

Komende week zijn de volgende bieren bij de Mitra Kersenboogerd verkrijgbaar:

JUBELJOOP III
De liefhebbers hebben gesproken: Jubeljoop III wordt een Tripel !!!
Op 11 november 2009 bestond het Jopenbier 15 jaar. Om dat te vieren brouwde Jopen voor de derde keer een lustrumbier: Jubeljoop III. De brouwmeester Chris Wisse heeft er voor gekozen om een stevige Tripel te brouwen met 9% alcohol. Als basis voor de Tripel staat het historische Hoppenbier (recept 1501), hieraan ontleent de Tripel zijn storting van gerstemout, tarwemout en haver. Door de tarwemout en de haver zal het bier een complex kruidig karakter krijgen. Dit wordt aangevuld met een klein beetje korianderzaad en een giststam die veel fruitige aroma’s creëert. De Jubeljoop III zal gedurende het 15de levensjaar verkrijgbaar zijn, dus van 11 november 2009 tot en met 11 november 2010.


Hopus
Hopus: fusie tussen hop (hop: engels) en werk (opus: latijn).
Vergeet hierbij het fruitige, gesuikerde en andere aroma’s en we bevinden ons in de magische wereld van zeldzame, sterke en ware hop. Wij selecteerden vijf verschillende soorten.
Het resultaat is een prachtig bier met een unieke combinatie van bitterheid en geur.
Het alcoholgehalte bedraagt 8.5% van het volume.


Urthel Saissonière
Eén van de nieuwe biertjes is van brouwerijfirma De Leyerth,ze brouwen nog steeds hun bieren bij brouwerij La Trappe in Nederland. De naam van het nieuwe bier is Saisonnière(6%). Het is een lekker doordrinkbiertje met een hoppig toetsje dat we al eerder proefden in de Urthel Hop-It.Succes verzekerd.
“Geen Saison, geen witbier”.

De 20 % tarwe zorgt -naast de rijke schuimkraag- voor een zacht, haast romig mondgevoel. Hopbittere toetsen en een heerlijke vrij gematigd bittere afdronk worden bekomen door Europese hopsoorten als Magnum en Spalt. Een evenwichtig bier dat soepel binnenglijdt en met een bitterheid van 40 EBU niettemin het nodige karakter toont. Het stijlvolle glas maakt de intenties duidelijk: een bier dat eens geproefd niet zonder een tweede kan, maar dat niettemin met het nodige respect dient te worden behandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten